i2c_Search_Icon

    Collingwood
    Studio

    Modern, fun, industrial and functional was the visual design philosophy. Our design intent was to focus on and pay homage to the existing architectural elements of the structure.
    LOCATION

    Boonwurrung, Wurundjeri Country | Collingwood, VIC

    SQM

    $2m

    CLIENT

    i2C Architects

    YEAR

    2015 - 2018

    SECTOR

    interiors

    STATUS

    Complete

    MEDIA BLOCK

    MODERN NATURAL COLOURS ENHANCE THE beautiful exposed oak timber roof trusses, STONE AND CONCRETE

    The beautiful exposed oak timber roof trusses, exposed corrugated iron roof sheeting all remain to complement the expressed steel painted charcoal and the white washed exposed brick walls. To enhance these industrial elements of the building we created interiors with modern natural colours, timber, stone and concrete.

    In the carpet design, we added a fresh green amongst the charcoal to provide a pop of colour along with the orange container and furniture pieces. The office space includes multiple meeting rooms and zones making it a collaborative yet productive environment.

    A dynamic space
    made for sharing

    IMAGE BANNER BLOCK B
    MEDIA Block LANDSCAPE A-Collingwood
    MEDIA Block LANDSCAPE B-Collingwood

    A refined industrial staircase leads you to our intimate and contemporary reception area and meeting rooms.

    3UP MEDIA BLOCK B-Collingwood

    A two storey void atrium was introduced to the south wall of the building open to the elements. It was also created to reflect and represent the Melbourne laneway vibe; complete with bluestone paving and graffiti artwork. Whilst providing the open plan office with an abundance of natural light, the void provides a connection to the external elements; something very rare in a Collingwood warehouse structure. Another feature we used to increase natural light were solar-tube lighting which is installed into the meeting rooms, print area and amenities.

    The open courtyard is naturally ventilated and daylit from the top. Weather changes can be felt, seen and heard in the changing seasons in Melbourne. The dynamic backdrop of graffiti artist Bradley Eastman’s (Beastman) biomorphic wall art changes depending on the light that moves over the facade during the course of the day.

    MEDIA Block PORTRAIT A-Collingwood
    MEDIA Block PORTRAIT B-Collingwood
    RELATED PROJECTS
    Clearstate Office
    Clearstate Office

    Gadigal Country | St Leonards, NSW

    Accenture Liquid Studios
    Accenture Liquid Studios

    Gadigal Country | Pyrmont, NSW