i2c_Search_Icon

    Croydon
    Central

    Stage One of The Croydon Central shopping centre redevelopment provides the local community with an exciting new undercover outdoor entertainment eating precinct ‘The Grove’ offering customers a range of fresh food and dining experiences.
    LOCATION

    Wurundjeri Country | Croydon, VIC

    CLIENT

    Haben

    YEAR

    2019

    SECTOR

    retail, mixed-use

    STATUS

    Construction

    IMAGE BANNER BLOCK C_Croydon_Cen

    The standout feature and point of difference for the Croydon community is the outdoor undercover shipping container dining and entertainment precinct

    The main centre redevelopment has rationalised the internal design reducing ramping grades and creating a conventional layout helping the specialty operators gain greater visual prominence and positioning and a better yield outcome for the centre owner Haben.

    A good mix of tenancies will be broken up into a boutique butcher, green grocer, bottle shop and café prominently positioned next to the outdoor entertainment eating precinct.

    MEDIA Block LANDSCAPE C_Croydon_Cen
    MEDIA Block LANDSCAPE B_Croydon_Cen
    MEDIA Block LANDSCAPE D_Croydon_Cen

    The northern façade and entry point into the mall from the outdoor area is complemented by a vibrant mural by Meggs.

    MEDIA Block PORTRAIT C_Croydon_Cen
    MEDIA Block PORTRAIT A_Croydon_Cen
    3UP MEDIA BLOCK B_Croydon_Central
    3UP MEDIA BLOCK C_Croydon_Central
    3UP MEDIA BLOCK C_Croydon_Central

    The portal frame is wrapped in a timber-look aluminium batten system with sections of Colorbond custom orb cladding closing out sections while leaving other areas open to allow customers to see exciting hints of what’s happening inside. This maximises the activation while creating an intimate space for people to gather and enjoy themselves.

    Roof sections are broken up with north facing sky lights with the main sections being custom Orb Colorbond that wraps down the face of the built form blocking out sections of the walls facing the car park. This makes the most of natural sunlight during the day while creating an intimate and enjoyable space at night.

    MEDIA Block LANDSCAPE C copy_Croydon_Cen

    The northern façade and entry point into the mall from the outdoor area is complemented by a vibrant mural by David Hooke (Meggs)

    RELATED PROJECTS
    Eastern Creek Quarter – Stage 1
    Eastern Creek Shopping Centre

    Dharug Country | Eastern Creek, NSW

    Westpoint Fresh Food
    Westpoint Fresh Food

    Dharug Country | Blacktown, NSW